Menu
Onze winkels zijn vandaag open. Bekijk hier onze openingsuren

Wie zijn wij?

Achter Buissonnière gaat een uniek verhaal schuil: dat van een jonge mama die voor haar baby op zoek is naar mooie, verfijnde babykledij voor een zacht prijsje.

In de winkels kon ze voor haar budget niets vinden dat voldeed aan haar kwaliteitseisen en getuigde van goede smaak. Ze besloot dan maar zelf kledij voor haar dochtertje te maken.

Het succes blijft niet uit! Haar onmiddellijke omgeving is meteen weg van de outfitjes. In 1985 zet ze alles op één kaart en besluit om samen met haar man een eerste kindercollectie te creëren onder het label “Buissonnière”.

Na enkele privéverkopen breidt ze haar assortiment algauw uit en opent haar eerste winkel in Waver.

Buissonnière staat ook voor een groot familieverhaal: in de loop der jaren storten ook neven, broers en zussen zich in het grote avontuur. Samen openen ze verschillende winkels in België en in het buitenland.

De Buissonnière-collecties evolueren samen met de familie.

Schooluniformen nodig voor de dochters? Dan voegen we gewoon marineblauw en hemelsblauw aan de collectie toe. Omdat de familie gepassioneerd is door paardrijden en skiën rust Buissonnière ook andere liefhebbers hervan uit. Daar de oudste kinderen nu jonge vrouwen zijn, zal er ook een collectie voor meisjes en vervolgens voor volwassenen komen.

De cirkel is nu rond. Er zijn kleinkinderen en een nieuwe generatie zal de collecties van Buissonnière nu verrijken en aanvullen.

Tegenwoordig biedt Buissonnière een zeer ruime keuze aan kleding en accessoires via de verschillende collecties:

  • Buissonnière & Babies : Een collectie die speciaal voor de allerkleinsten in het leven is geroepen (0 tot 24 maanden). Ze biedt ouders een ruime keuze aan babykledij en accessoires die zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen.

  • Buissonnière & Kids : Een jongens- en meisjescollectie (2 tot 12 jaar). De collectie bevat basics, schooluniformen en ceremoniekleding. Keuze te over voor iedere gelegenheid

  • Buissonnière & Men : Een trendy basic collectie voor mannen. 

  • Buissonnière & Women : Een verfijnde en klassieke damescollectie.

  • Buissonnière & Women+ : Een collectie voor dames met een maatje meer.

Wij bieden tevens een ruime keuze aan nachtkleding: pyjama’s, nachthemden, hempies en peignoirs maar ook dekbedovertrekken, babyslaapzakken en badhanddoeken.

Accessoires die bij de kleding passen maken onze collecties compleet: tassen, sjaals, mutsen, handschoenen, foulards, diademen, charlottes, sokken, ceinturen,…enz.

De materialen voor onze kleding selecteren wij met de grootste zorg en onze keuze gaat zoveel mogelijk uit naar 100 % natuurlijke stoffen.

Reeds vanaf de eerste dag is de filosofie van Buissonnière een verfijnd en kwaliteitsvol assortiment aan te bieden die inspeelt op de behoeften van de hedendaagse gezinnen, die daarbij geknipt zijn voor alle gelegenheden en dit aan een steeds concurerende prijs. 

 Hoe kies ik de juiste maat?

Klik op de link “Maatgids”. Daar vindt u alle informatie over de maten.

 Welke betaalmiddelen worden aanvaard?

Wij aanvaarden volgende betaalmiddelen: Visa, Mastercard, Bancontact en via bankoverschrijving.

 Zijn de internetprijzen dezelfde als die in de Buissonnière-winkels?

De prijzen op de Buissonnière-site zijn precies dezelfde als die in de winkels in België.

De vermelde prijzen zijn in euro's, inclusief btw en exclusief leveringskosten.

 Is mijn betaling beveiligd?

Alle betalingstransacties via creditcard van Buissonnière worden door Ogone versleuteld en beveiligd. Ogone is in België en Europa een van de belangrijkste leveranciers van betalingsdiensten met meer dan 15.000 klanten verspreid over 25 landen. Ogone staat via gecertificeerde interfaces in verbinding met de banken en kan zo de betalingen via creditcard en Bancontact verwerken.

 In welke landen levert Buissonnière?

Voorlopig leveren wij in België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Griekenland, Ierland, Denemarken, Zweden, Finland, de Verenigde Staten en Singapore.

 Wat is de leveringsmethode en binnen welke termijn wordt mijn bestelling geleverd?

Voor leveringen in België stelt Buissonnière alles in het werk om de bestelling binnen 5 werkdagen na bevestiging van de bestelling en de ontvangst van de betaling naar het leveringsadres te verzenden. Uw bestelling wordt op het door u gekozen adres, bij u thuis, op uw kantoor of bij een vriendin geleverd. U kunt uw bestelling ook laten leveren in een leveringspunt van bpost of in sommige van onze winkels. Voor leveringen buiten België, worden bestellingen binnen de 15 werkdagen na de ontvangst van de betaling geleverd. Er wordt op werkdagen tussen 8 en 18 uur geleverd.

Indien er niemand aanwezig is op het ogenblik van de levering, laat de bezorger een kaartje achter. U kunt dan een nieuwe afspraak maken voor levering bij u thuis of afspreken dat u uw pakje op het dichtstbijzijnde postkantoor gaat afhalen.

 Hoeveel bedragen de leveringskosten?

De kosten die u bovenop de aankoopprijs betaalt, bevatten de voorbereidings- en thuisleveringskosten.

·      Voor een zending in België:

Gratis voor een levering in één van onze winkels.

Gratis voor elke bestelling van 250€ of meer.

2 € voor een pakjesautomaat Bpost en een afhaalpunt Bpost

2,9€ voor een thuislevering Bpost

·      Voor een zending naar het Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Duitsland :

4.9€ of gratis voor elke bestelling van 250€ of meer.

·      Voor een zending naar Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Griekenland, Ierland, Denemarken, Zweden, Finland en de Verenigde Staten:

9€

·      Voor een zending naar Singapore:

20€

Bestellingen naar landen die geen deel uitmaken van de Europese Unie kunnen onderhevig zijn aan douanekosten. Buissonnière neemt geen verantwoordelijkheid voor bijkomende kosten, belastingen en douanerechten die eventueel voor uw pakket aangerekend kunnen worden. De terugbetaling van deze kosten is niet mogelijk.

Hoeveel tijd heb ik om artikelen die me niet bevallen terug te zenden?

Als u één of meerdere artikel(en) wilt retourneren, heeft u 14 dagen de tijd om het terug te zenden. Deze retourtermijn begint te lopen vanaf de dag die volgt op de levering. De stempel van Bpost of de bezorger dient als bewijs. Uw beslissing om van uw aankoop af te zien moet vóór het verstrijken van de retourtermijn in ons bezit zijn.

U hebt vervolgens 14 dagen de tijd om ons het of de artikel(en) te retourneren die u hebt opgegeven in uw beslissing om van uw aankoop af te zien.

U deelt uw beslissing om gebruik te maken van de herroepingstermijn mee via uw retouraanvraag op onze website. Om een retour aan te vragen, logt u in op uw account, klikt u op 'mijn retours' en volgt u de instructies.

Hoe ga ik te werk om een artikel terug te zenden?

  • Om een retour uit te voeren, logt u in op uw klantenbestand op onze website, klik op de link « stuur een artikel terug » en volg de instructies.
  • De artikelen die u wenst te terug te sturen, moeten goed verpakt zijn, met alle bij de levering ontvangen labels en accessoires en mogen niet gedragen zijn.
  • De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Echter, voor de landen die deel uitmaken van de Europese Gemeenschap (behalve Denemarken en Zweden) en omdat u zou kunnen genieten van de voorkeurtarieven voor retourzendingen, voegen wij een voorafbetaald retouretiket bij. Het bedrag daarvan, 2€ voor retourzendingen vanuit België, 3,5€ voor retouren vanuit Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg en 7€ voor retouren van de overige Europese landen, zullen zullen wij in mindering brengen bij het crediteren van uw teruggestuurde artikel(en). Voor retouren vanuit de Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië en Singapore wordt er geen voorafbetaald retouretiket toegevoegd in het pakje. De retourkosten zijn voor rekening van de klant alsook de keuze van de verzendingswijze en de transporteur.

Dit zijn de kosten per land voor een retourzending:

België : 2€

Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg : 3,5€

De overige Europese landen (behalve Denemarken en Zweden) : 7€

Voor de Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië en Singapore : de retourkosten zijn afhankelijk van de door de klant gekozen transporteur.

 

De artikelen moeten teruggestuurd worden naar onderstaand adres :

E-shop, Buissonnière S.A.

Boulevard de l’Europe 145

1300 Waver, België

Artikelen die in overeekomst met de voorwaarden hiervoor binnen de 14 dagen worden teruggezonden, worden volledig terugbetaald. Maar de kosten van de retourzending vanuit landen die deeluitmaken van de Europese Gemeenschap, d.w.z. de prijs van het retourticket, zal van het door ons terug te betalen bedrag worden afgetrokken.

U kunt kiezen tussen een terugbetaling op de betaalkaart die voor uw aankoop werd gebruikt of een waardebon die geldig is op onze website. (Voor meer informatie, zie hieronder).

 Wat moet ik doen om een artikel in te ruilen?

Ruilen kan enkel in de winkel. Online wordt er niet geruild; u kunt online enkel terecht voor terugbetalingen of waardebonnen. Wenst u een andere maat, kleur of model? Plaats dan een nieuwe bestelling of ga naar één van onze winkels. 

Hoe gebruik ik mijn waardebon?

U kunt de waardebon op de website gebruiken op het moment van betaling. U moet dan uw code invoeren, en het tegoed wordt automatisch afgetrokken.

Waardebonnen die u ontvangt via de website zijn 6 maanden geldig, en uitsluitend in onze webwinkel.

Indien u in een van onze winkels een artikel inruilt, dan is uw waardebon alleen geldig in de winkel waar u hem hebt gekregen.

Is de e-shop heel het jaar door open?

De e-shop van Buissonnière is gesloten tussen de twee hoofd collecties van het jaar: van midden juli tot eind augustus en van midden januari tot eind februari. 

Kan er een kleurverschil zijn tussen de foto op het scherm en het product?

Elk computerscherm is anders. Kleine kleurverschillen zijn dus mogelijk. Wij werken in ieder geval met een professioneel scherm, om ervoor te zorgen dat de foto’s die u te zien krijgt, zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid aanleunen.